moshaverrkhob
moshaverrkhob

اهميت حس كار كردن و كمك كردن در كودكان چيست؟كودكان از همان سنين كم، تمايل به كمك كردن و مشاركت در فعاليت‌هاي مختلف دارند. اين حس، مي‌تواند در رشد و تربيت آن‌ها تأثيرات مثبت زيادي داشته باشد. در اين مقاله، به بررسي اهميت حس كار كردن و كمك كردن در كودكان مي‌پردازيم.

فوايد
افزايش اعتماد به نفس:وقتي كودكي در انجام كاري موفق مي‌شود، اعتماد به نفس او افزايش پيدا مي‌كند. كمك كردن در كارهاي خانه، يكي از راه‌هاي تقويت اعتماد به نفس كودكان است.
تقويت حس مسئوليت‌پذيري:وقتي كودكي مسئوليت انجام كاري را بر عهده مي‌گيرد، حس مسئوليت‌پذيري او تقويت مي‌شود. كمك كردن در كارهاي خانه، مي‌تواند به كودك كمك كند تا ياد بگيرد كه چگونه مسئوليت‌هاي خود را به خوبي انجام دهد.
آموزش مهارت‌هاي زندگي:كمك كردن در كارهاي خانه، به كودك كمك مي‌كند تا مهارت‌هاي زندگي مختلفي را ياد بگيرد. اين مهارت‌ها شامل مهارت‌هاي حل مسئله، مهارت‌هاي ارتباطي، و مهارت‌هاي سازماندهي مي‌شوند.
درك ارزش كار:وقتي كودكي در انجام كارهاي خانه كمك مي‌كند، ارزش كار را ياد مي‌گيرد. اين امر، به او كمك مي‌كند تا در بزرگسالي نيز فردي فعال و پرتلاش باشد.
ايجاد حس تعلق به خانواده:كمك كردن در كارهاي خانه، به كودك كمك مي‌كند تا احساس كند عضوي مهم از خانواده است. اين امر، باعث تقويت روابط خانوادگي مي‌شود.

اهميت حس كار كردن كودك و كمك كردن در كودكان چيست؟

چگونه حس كار كردن و كمك كردن را در كودكان تقويت كنيم؟
از كودك انتظارات واقع‌بينانه داشته باشيد:انتظارات خود را از كودك با توجه به سن و توانايي‌هاي او تنظيم كنيد.
كودك را براي كمك كردن تشويق كنيد:وقتي كودكي در انجام كاري كمك مي‌كند، او را تشويق كنيد و از او قدرداني كنيد.
كارهاي خانه را به صورت بازي انجام دهيد:كارهاي خانه را براي كودك به صورت بازي و سرگرمي درآوريد تا او از انجام آن‌ها لذت ببرد.
از كودك بخواهيد كارهايي را انجام دهد كه دوست دارد:به كودك اجازه دهيد كارهايي را انجام دهد كه به آن‌ها علاقه دارد.
كودكان از همان سنين كم، تمايل به كمك كردن و مشاركت در فعاليت‌هاي مختلف دارند. اين حس، مي‌تواند در رشد و تربيت آن‌ها تأثيرات مثبت زيادي داشته باشد. در اين مقاله، به بررسي مهارت كمك كردن در كودكان و روش‌هاي روانشناسي براي تقويت آن مي‌پردازيم.

منبع:مشاوره ازدواج-حس كار كردن در كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/8/8  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

نكات مثبت تربيتي براي نوزادان، كودكان نوپا و پيش دبستاني

داشتن يك كودك زمان هيجان انگيزي براي پدر و مادر است. شناخت هر مرحله رشد و نمو مي تواند به شما در جهت آمادگي براي رويارويي با چالش ها و فرصت هاي تربيت كودكان خردسال كمك كند.

مطالب مرتبط:

فرزندان و تربيت دردنياي امروز

نوزادان (۰ – ۱ سال)

زماني كه كودكان به دنيا مي­آيند، دنيا براي آن ها مشابه يك ماهيت جديد ماجراجويانه است و آن ها مجبور خواهند بود همه چيز را براي اولين بار فراگيرند. نوزادان شروع به رشد ادراكي خواهند كرد و فرايند هاي يادگيري زبان، حافظه، تفكر، و استدلال آغاز مي شوند. در اين مرحله، كودكان همچنين ياد خواهند گرفت چگونه ديد خود را متمركز كنند و صداي والدين خود را به خاطر بسپارند.

شما چه كار ميتوانيد انجام دهيد…

با كودك خود صحبت كنيد. شنيدن صداي شما آرامش بخش است.
زماني كه كودك شما از خود صدايي توليد مي­كند، با تكرار آن و اضافه كردن كلمات به آن پاسخ دهيد. اين به كودك كمك خواهد كرد ياد بگيرد كه چگونه از زبان استفاده كند.
براي كودك خود بخوانيد. اين به او كمك خواهد كرد كه زبان و اصوات را درك كند و آن را گسترش دهد.
تربيت مي­تواند كار سختي باشد! از نظر جسمي، رواني و عاطفي مراقب خود باشيد. آسان تر آن است كه از داشتن فرزند تازه متولد شده خود لذت ببريد و زماني كه در خود احساس خوبي داريد پد ر مادر مثبت و عاشقي باشيد.
كودكان نوپا (۱-۲ سال)

در اين دوره از زمان، كودكان نو پاي شما بشدت متحرك و هوشيار مي­شوند نسبت به خود و محيط اطراف. كودكان نوپاي شما استقلال بيشتري نشان خواهند داد و رفتار جسورانه تري بروز مي­دهند.

مطالب مرتبط:

مشاوره و تربيت كودك ۲ ساله تا ۳ ساله

شما چه كار مي­توانيد انجام دهيد….

به خواندن روزانه براي كودكان نوپاي خود ادامه دهيد.
از كودك خود بخواهيد تا براي شما شي اي پيدا كنند يا اعضاي بدن يا اشياء را نام ببرند.
با كودك نوپاي خود بازي هاي مقايسه اي مانند مرتب سازي اشكال و پازل هاي ساده انجام دهيد.
كودك خود را به اكتشاف تشويق نماييد.
كنجكاوي كودك نوپاي خود را با رفتن به سفر هاي بيروني به پارك يا سواري با اتوبوس تشويق كنيد.
كودكان نوپا (۲-۳ سال)

در طول اين مدت زمان هيجان انگيز، كودكان نوپاي شما قادر خواهند بود كه از دستورات دو يا سه عبارتي پيروي كنند و اشياء را بر حسب شكل و رنگشان مرتب كنند. كودكان نوپاي شما قادر خواهند بود اعمال بزرگسالان و هم چنين بازي هاي خود را تقليد كنند و طيف وسيعي از احساسات را بروز دهند.

شما چه كار مي­ توانيد انجام دهيد…

كودك خود را به انجام ادابازي (بازي وانمودي) مانند خاله بازي تشويق كنيد يا اجازه دهيد نقش رهبر را در بازي به عهده گيرد و از او پيروي كنيد.
كودك خود را تشويق كنيد تا نام و سن خود را به شما بگويد.
زماني تعيين كنيد تا در آن با كودك خود به مطالعه كتاب بپردازيد.
به كودك خود با بردن او به پياده روي يا سفر با قطار كمك كنيد تا دنياي اطراف خود را كشف كند.
شروع كنيد به آموزش آهنگ هاي ساده به كودك خود، مانند يك توپ دارم قلقليه و ديگر ريتم هاي فرهنگي.
پيش دبستاني (۳-۵ سال)

دنيا، زماني كه بچه هاي شما به اوايل كودكي خود مي­رسند واقعا گسترده مي­شوند. كودك شما مستقل تر خواهد شد و مي­خواهد كه دنياي اطرف خود را كشف كند و در باره آن پرس و جو نمايد. در طول اين مرحله كودكان هوشياري خود را نسبت به هويت جنسي خود نشان مي­دهند، به آن­ها در لباس پوشيدن و درآوردن، بازي كردن با ديگر كودكان و خواندن آواز كمك كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-نكات مثبت تربيتي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/4/28  ] [ ۱۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تربيت فرزند پسر، تربيت كودك از چه سني شروع ميشود، تربيت فرزند سالم، تربيت فرزند از نظر روانشناسي، تربيت كودك يكي از سخت ترين مراحل فرزندآوري است، هر كودكي با كودك ديگر متفاوت است و همين باعث مي شود كه تربيت كودك به امري سخت براي والدين تبديل شود. روانشناسان بسياري اعتقاد دارند كه دلايل بسياري از اختلالات در دوران كودكي نهفته است و همين به اهميت دوران كودكي تاكيد دارد، رفتاري كه با كودك داشته باشيد آينده او را رقم مي زند.

تربيت فرزند چيست
در دنياي امروز خشونت هاي زيادي عليه كودكان در حال شكل گيري است. بسياري از خشونت ها از جانب والدين در برخي خانواده عليه كودكان شكل مي گيرد كه در نتيجه اعتقاد به تنبيه هاي بدني براي تربيت كودك به وجود مي آيد. پژوهش ها نشان مي دهد كه تربيت كودك با استفاده از آزار جسمي و تنبيه بدني راهكاري بسيار نامطلوب بوده كه از هر لحاظ توسط علم روانشناسي و غيره رد شده است و موجبات بروز بسياري از مشكلات روحي و جسمي و رواني را در بين آن ها فراهم مي كند.تربيت فرزندان ۷ تا ۱۴ سالبه حدي مهم است كه روش هاي ناصحيح در تربيت فرزند منجر به بروز بسياري از مشكلات رفتاري و روحي رواني براي كودكان در اينده آن ها خواهد شد و دليل بسياري از رفتاري هاي ناهنجار اجتماعي نيز همين خشونت ها و به كار بردن روش هاي ناصحيح در تربيت فرزند از لحاظ رفتاري است. در ادامه نكات تربيتي روانشناسي آمده است كه به شما در تربيت كودكي سالم و موفق كمك مي كند:

تربيت فرزند از نظر روانشناسي
براي تربيت كودك از ديدگاه روانشناسي بايد موارد زيادي را رعايت كنيد كه در ادامه مهم ترين آن ها ذكر شده است:

۱. عزت نفس فرزندتان را تقويت كنيد
لحن صدا، زبان بدن و هر بياني كه داريد بر تربيت فرزند پسر تاثير مي گذارد، تنها لازم نيست كه به حرف هاي خود اهميت دهيد حتي لحن صدا نيز براي كودك مهم است. رفتار شما به عنوان والد بيش از هر چيز ديگري بر عزت نفس آن ها تأثير مي گذارد. به كودك خود اجازه دهيد به صورت مستقل كار كند تا احساس كند كه توانايي بالايي دارد. كلمات نيز مي توانند همانند تنبيه جسماني آسيب بزنند، اگر كودكتان در كار خود موفق نبوده به او اميد دهيد تا بار ديگر تلاش كند، كلمات خود را با دقت انتخاب كنيد و دلسوز باشيد.

۲. از ويژگي هاي خوب او تعريف كنيد
چند بار در روز كودكتان را به دليل كارهاي بدي كه انجام مي دهد تنبيه مي كنيد؟ چقدر از او انتقاد مي كنيد؟ هميشه ويژگي هاي مثبت او را ذكر كرده و به او بگوييد كه متوجه كارهاي خوب او مي شويد. با تنبيه، كودك احساس مي كند كه كارهاي مثبت او ديده نمي شود. به طور مثال به او بگوييد: امروز بسيار دختر خوبي بودي مرسي كه به من كمك كردي وسايلت رو جمع كنيم يا مرسي كه ساكت ماندي تا به كارهايم برسم.

۳. قوانين مشخصي داشته باشيد
براي تربيت فرزند سالم قوانين در خانه بايد مشخص باشد، بايدها و نبايدهاي تربيت فرزند از همان ابتدا باشد مشخص شود. نظم و انضباط بايد از كودكي ياد گرفته شود، حتما قوانين را به آن ها توضيح دهيد و به آن ها بگوييد كه حتي والدين نيز مجبور هستند اين قوانين را رعايت كنند. به طور مثال به كودك خود ياد دهيد كه حتما پيش از ديدن برنامه تلويزيون بايد تكاليف خود را انجام دهد. مي توانيد چارتي تشكيل دهيد و در آن چارت كارهاي مثبت و مفيد او را علامت بزنيد.

۴.براي بچه هايتان وقت بگذاريد
در زندگي شلوغ امروزي براي بسياري از افراد وقت ندارند تا با كودكان خود وقت بگذرانند.اگر مي توانيد به شكلي تنظيم كنيد كه زمان هاي صرف غذا كنار هم بوده يا شب ها در مورد روز خود صحبت كنيد. اكثر بچه ها به دنبال توجه والدين خود هستند بنابراين اگر توجه لازم را دريافت نكنند سعي مي كنند با رفتارهاي ناپسند والدين خود را مجبور كنند كه به آن ها دقت شود.


تربيت فرزند
۵. الگو باشيد
يكي از مهم ترين نكات كليدي در روانشناسي تربيتي كودك اين است كه الگو هركودكي والدين است، كودك به شما نگاه مي كند و سعي مي كند مانند شما رفتار كند. احترام، صميميت، صداقت، مهرباني، بردباري. رفتار غير خودخواهانه از خود نشان دهيد تا كودكتان از شما ياد بگيرد. اگر هميشه در مورد مسائل مالي در خانه صحبت كنيد كودك ياد مي گيرد كه پول مهم ترين چيز است و آن را از همه چيز بالاتر قرار مي دهد. اگر دروغ بگوييد كودك ياد مي گيرد كه دروغگويي كار خوبي است.

۶. انعطاف پذير باشيد
همانطور كه فرزند شما تغيير مي كند، بايد سبك فرزندپروري خود را تغيير دهيد. هر روش در سني جواب مي دهد، روشي كه در سن يك سالگي براي كودك شما موفق بوده است ممكن است در دوسالگي كاربرد خود را از دست بدهد. به طور مثال شما نمي توانيد مانند يك كودك به نوجوان بگوييد كه چه رفتاري داشته باشد بلكه تنها مي توانيد تا حدودي او را نصيحت و راهنمايي كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تربيت فرزند

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/4/17  ] [ ۱۹ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تربيت كودك دو تا سه سال، همه چيز درباره تربيت كودك دو ساله
والدين تربيت كودك دو تا سه سال را بسيار دشوار مي دانند و آن را يكي از پيچيده ترين دوران تربيتي در نظر مي گيرند، زيرا كودك دوساله بسيار كنجكاو و بازيگوش است و نمي توان رفتار و حركات او را پيش بيني كرد.

والدين بايد در اين سن رفتار مناسبي با كودك خود داشته باشند چون او خوب و بد را از هم تشخيص نمي دهد و ممكن است دست به كارهاي خطرناكي بزند و به خودش آسيب برساند.

در سن دوسالگي كودك وارد دوره جديدي از زندگي اش مي شود او از نوزادي خارج شده و تبديل به يك انسان كوچك مي شود كه تمام خصوصيات طبيعي يك انسان را دارد.

كودك در اين سن شايد به حرف پدر و مادرش توجه نكند و طبق خواسته خودش عمل كند، والدين بهتر است با يك مشاوره مشورت كنند تا با مسائل تربيتي كودك در اين سن آشنا شوند.

در اين مقاله در مورد تربيت كودك در سن دوسالگي بحث خواهد شد.

تربيت كودك دو تا سه سال، اهميت كسب تجربه
كودكان در اين سن بسيار كنجكاو هستند و بيشتر به كشف كردن و فهميدن مسائل علاقه دارند و با وسائل مختلف بازي ميكنند تا بفهمند در دنيا هر چيزي چگونه كار مي كند.

كودكان با كنجكاو بودنشان وسرگرم شدن با وسايل مي توانند با موضوعات مختلفي آشنا شوند و هر اتفاقي در اين سن مي تواند براي آن ها جنبه آموزشي داشته باشد.

تربيت كودك دو تا سه سال
تربيت كودك دو تا سه سال
كودك در كنار پدر و مادرش به خوبي مي تواند آموزش هاي لازم را ببيند و نيازي نيست در اين سن به مهدكودك برود.

والدين بايد صبر و حوصله داشته باشند تا در كنار خود به كودك مسائل مختلف را آموزش دهند.

مثلا هنگام جمع كردن برگ هاي خشك پاييزي، مشاهده رشد گل يا بزرگ شدن دانه در گلدان كوچك، حركت ماهي در تنگ مي تواند از كودك بخواهيد تا به شما كمك كند و با هم اين كارها را انجام دهيد، كودك با اين كارها تجربه هاي اوليه زندگي را فرا مي گيرد.

كودكان در اين سن بسيار خلاق هستند و والدين مي توانند در اين سن به پرورش خلاقيت كودكان خود فكر كنند.

والدين مي توانند با شركت در جلسات مشاوره مسائل مختلفي را ياد بگيرند و بهترين كارگاه كسب تجربه و مهارت هاي زندگي براي فرزند خود باشند.

تربيت كودك دو تا سه سال، شكل گيري شخصيت از دوسالگي
كودك در سن دوسالگي مهارت هاي كلامي اش افزايش پيدا مي كند و مي تواند علايق خود را ابراز كند و الويت هايش را بيان كند .

منبع:مركز مشاوره-تربيت كودك دو تا سه سال، همه چيز درباره تربيت كودك دو ساله

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/3/15  ] [ ۱۰ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 7
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب